Informasjon

Sonjas kattepass kommer hjem til deg og ser til katten din mens du er på reise.
Katten får mat, vann og ren toalettkasse, samt lek og kos. Hvert besøk kan vare ca en time, men det avhenger helt av hva katten vil. Om katten bare vil sove, så får den sove i fred. Vil den leke eller ha kos, så får den det. Om katten har egen luke og ikke er hjemme når vi er der, gjør vi den jobben som er avtalt, og tar gjerne en titt ute rundt huset for å se etter katten. Ved stor pågang og mange oppdrag som f.eks. i fellesferien, kan hvert besøk bli noe kortere.

Mange lurer på om katten skal være inne mens den får tilsyn. Hvis katten har katteluke og er vant med å gå ut og inn som den vil, bør den få fortsette med det. Hvis den ikke har katteluke, anbefaler vi at den holdes inne i alle fall de første dagene til den er fortrolig med kattepasser. Katter som er ute kan i verste fall finne på å vandre vekk fra hjemmet dersom eier er borte og de ikke kjenner kattepasseren.
Katten må være vaksinert (unntatt hvis katten er for ung for vaksinering).

Sonjas kattepass har et møte hos deg før du reiser, der vi hilser på katten og underskriver en avtale om hva som skal gjøres. Da overleverer du også nøkkel. Sonjas kattepass oppbevarer nøkler adskilt fra opplysninger om adressen. Du må huske å kjøpe inn nok mat og sand og sette dette frem eller vise hvor dette oppbevares. Du bør også legge frem søppelposer og vise hvor søppel tømmes. Om katten trenger medisin daglig bør du også vise hvordan det skal gis.
Fint om det er såpe (oppvaskmiddel) og klut tilgjengelig for vask av mat- og vannskåler og toalettkasse. Det bør også være en spade til dokassen, eventuelt også kost og feiebrett om katten pleier å sparke sand utover.

Hvis du ønsker det kan vi også gjøre andre ting, som å ta inn posten, vanne blomster og skifte på lys rundt om i hjemmet, slik at det ser bebodd ut.

Om katten din blir syk og trenger medisinsk tilsyn mens Sonjas kattepass har ansvaret, blir den tatt med til veterinær for din regning. Vi tar kontakt med deg om dette skjer, og du eller den du har gitt fullmakt til har det avgjørende ordet i slike situasjoner. Har du mulighet til å sette eventuell behandling på din regning hos din faste veterinær, så gjør gjerne det. Vi forsøker så langt det er mulig å bruke kattens faste veterinær da det kan være en fordel mtp. sykehistorie.

Sonjas kattepass forsøker så langt det er mulig å sette inn vikar dersom det skulle oppstå hindringer som sykdom etc.
Se ellers dette innlegget på vår Facebookside.